Terugblik: Samen slimmer in het onderwijs

Afgelopen maand organiseerde onze partner OGD het event ‘Samen slimmer in het onderwijs’ in het onderwijsmuseum Dordrecht. De insteek van de bijeenkomst was om met elkaar na te denken over het onderwijs over tien jaar, met de focus op de rol van ICT. Vincent van der Toorn van Ask Roger! doet verslag.

De middag begon met een presentatie van Peter Schep, ICT-manager van de Willibrord groep. Hierna volgde een demonstratie van SharePoint expert Thijs Leeuwenburgh en Service Managementconsultant Daniël van Wijgerden, over de inzet van SharePoint online en Office365 voor het onderwijs. Als afsluiting was er een paneldiscussie met uitdagende stellingen over het onderwijs van 2025.

Het panel bestond uit Aljen Kampman van Ask Roger!, Jasper van Dijk van OGD en Carola van Ballegooij van SOMtoday. De stellingen hadden betrekking op uitdagingen met ICT in het onderwijs, bijvoorbeeld:

  • ICT leidt tot meer leerplezier in de klas
  • Digitale leermiddelen werken het ontwikkelen van sociale vaardigheden tegen
  • Over 10 jaar zijn (fysieke) klassen niet meer nodig
  • Het huidige opleidingssysteem is niet klaar voor de klas van 2025.

Het was interessant te zien hoe de onderwijsexperts uit het publiek verdeeld of juist eensgezind waren over de stellingen. Met betrekking tot ICT was iedereen het erover eens dat het een middel moet zijn ter ondersteuning van het onderwijs en dat het niet ten koste moet gaan van de kwaliteit van het onderwijs.

Dit videofilmpje geeft een goede samenvatting van het event

Laatste berichten