Skype for Business in het onderwijs

Volgens de Onderwijsraad loopt het onderwijs hopeloos achter op technologische ontwikkelingen. Het wordt hoog tijd dat hier verandering in komt. Het is van groot belang dat het onderwijs aansluiting vindt bij de maatschappelijke behoefte, om zo inhoud, vorm en de rol van het onderwijs te waarborgen.

Op kantoor werken we tegenwoordig op andere manieren samen dan vroeger. Binnen het onderwijs zal dit ook steeds meer gebeuren. Voor een school is het immers belangrijk om zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden.

Vanuit de samenleving komt echter steeds meer de kritiek dat onderwijsinstellingen hopeloos achterlopen op het bedrijfsleven. Gelukkig komt hier steeds meer verandering in. Scholen investeren in wifi voor de leerlingen en geven docenten een eigen laptop om mee te werken. Zie bijvoorbeeld ons onderzoek naar technologische mogelijkheden voor het onderwijs.

De technologische ontwikkelingen bieden een hoop functies en mogelijkheden die in het verleden voor een docent buiten bereik waren. Voorbeelden hiervan zijn Skype for Business en de recent geïntroduceerde tool Microsoft Teams

Efficiënte communicatie

Goede en efficiënte communicatie is voor een onderwijsinstelling een manier om zich te onderscheiden. Met Skype for Business kunnen docenten door middel van telefonie, chat en video met elkaar communiceren, samenwerken aan documenten en hun scherm delen. Dat kan op elk moment, vanaf iedere plek en elk apparaat.

Skype for Business is daarmee veel meer dan een telefonieoplossing. Bellen via de laptop, online vergaderen met beeld, audio én tekst, documenten delen, inzicht in beschikbaarheid en agenda’s, oudergesprekken online voeren; de toepassingen voor uw docenten zijn legio.

Telefoniekoppeling met Magister

Om nog efficiënter te communiceren met de ouders van leerlingen, hebben wij bovendien een slimme telefoniekoppeling met Magister ontwikkeld. Uw receptionist ziet bij een inkomend gesprek direct welke ouder belt en krijgt alle relevante gegevens van de bijbehorende kinderen op het scherm te zien. Met een druk op de knop staat een ziekmelding in het systeem.

Wilt u meer weten over onze koppeling met Magister?
Bezoek de productpagina.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een app die qua werking vergelijkbaar is met WhatsApp of Slack. U kunt gemakkelijk in groepsgesprekken overleggen met collega’s. Stel, u bent docent economie en u wilt met de andere economiedocenten interessante vraagstukken delen of interactief overleggen, dan kan dit zeer gemakkelijk via Teams. U heeft ingebouwde toegang tot SharePoint, OneNote en Skype voor Bedrijven. Daarnaast is het een zeer geschikte tool voor leerlingen om onderling in groepjes samen te werken aan projecten. Teams werkt immers op smartphones, tablets en laptops.

Voor het onderwijs is het gebruik van Skype for Business en Microsoft Teams extra aantrekkelijk, omdat de licentiekosten verwaarloosbaar zijn. Meer informatie over Skype for Business is te vinden op de productpagina.

Wilt u meer weten? Ask Roger!
Vertel mij meer

Laatste berichten