Skype for Business

Goede en efficiënte communicatie, zowel intern als extern met leerlingen en ouders, is voor onderwijsinstellingen een van de mogelijkheden om zich te onderscheiden. Met Skype for Business (voorheen Microsoft Lync) kunnen gebruikers door middel van telefonie, chat en video met elkaar communiceren, samen werken aan documenten en schermen delen. En dat op iedere plek, met elk gewenst apparaat en op ieder tijdstip.

Skype for Business is daarmee veel meer dan een telefonieoplossing. Bellen via de laptop, online vergaderen met beeld, audio én tekst, documenten delen, inzicht in beschikbaarheid en agenda’s, oudergesprekken online voeren – de toepassingen zijn legio.

Skype for Business integreert optimaal met alle andere Microsoft-producten. Door de koppeling met bijvoorbeeld Outlook is direct duidelijk of wanneer iemand beschikbaar is om zo de meest efficiënte manier van communiceren te kiezen – bellen, mailen, chatten of skypen; alle opties kunnen direct opgestart worden.

Om nog efficiënter te communiceren met ouders hebben wij bovendien een slimme koppeling met Magister ontwikkeld; u ziet direct wie er belt en krijgt alle relevante gegevens op het scherm te zien.

Voor het onderwijs is het gebruik van Skype for Business extra aantrekkelijk omdat de licentiekosten nihil zijn. Meer informatie over Skype for Business is te vinden op de website.

De ervaring van

Communicatie

Communicatie

“Met Skype for Business hebben we de mogelijkheden om te communiceren vergroot, zowel in- als extern. De chat- en vergadermogelijkheden maken het samenwerken makkelijker. Je kunt eenvoudig gegevens delen, waar je ook bent: in een lokaal, je werkkamer, de aula of thuis. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Dat komt ten goede aan de werksfeer én aan de klantvriendelijkheid en de onderwijskwaliteit die we onze leerlingen en ouders willen bieden.”

  Concierge

  Concierge

  “Uit onderzoek naar onze telefonische bereikbaarheid bleek dat de snelheid waarmee we de beller met de juiste persoon in contact konden brengen kon verbeteren. Bereikbaarheid is een belangrijk punt voor ons als organisatie. Met Skype for Business kunnen we sneller doorverbinden, mede door de aanwezigheidsregistratie die gekoppeld is aan Outlook.”

   Receptie

   Receptie

   “De koppeling met Magister maakt dat we direct alle gegevens van de beller op het scherm krijgen zodra er iemand belt. Je ziet dus gelijk in welke klas de leerling zit en wie de klassenmentor is. Zo kunnen we ouders en leerlingen beter en sneller helpen; efficiënter en klantvriendelijker dus.”

    Docent

    Docent

    "Vantevoren heb ik me best afgevraagd waar zo'n nieuw systeem nu eigenlijk voor nodig was. maar al snel werd duidelijk dat Skype for Business zoveel meer is dan gewoon bellen. Ik kan altijd en overal contact houden met leerlingen en ouders, ook 's avonds thuis, als dat handig uitkomt. Even vragen waarom iemand niet op school was of een oudergesprek voeren."

     Afdelingsleider

     Afdelingsleider

     "Met Skype for Business is de onderlinge communicatie sterk verbeterd. We kunnen chatten, bellen, video-vergaderen, documenten delen. Altijd en overal. Dat maakt het een stuk makkelijker om elkaar te vinden. Zo besparen we tijd die we dan weer kunnen besteden aan de leerling."