Nova College

Waarom

Informatiemanager Rob Smit: “We wilden studenten de mogelijkheid bieden om zichzelf met een mobiele telefoon of tablet te kunnen afmelden. Daarmee zouden we de receptie van onze school tijdens piekmomenten flink kunnen ontlasten. Voor studenten zou het ook een stuk makkelijker worden: niet meer in de wacht gezet worden, maar direct je afwezigheidsmelding doorgeven. We gingen op zoek naar een geschikte partij die een webpagina of App zou kunnen ontwikkelen. Eenmaal bij Ask Roger! aan tafel konden we al onze vragen kwijt en bespraken we rechtstreeks met de programmeurs hoe zij dit product konden maken.”

Hoe

“Studenten die zich willen afmelden of ziekmelden gaan nu naar een webpagina die speciaal ontworpen is voor mobiele telefoons en tablets. Hier vullen ze hun studentnummer en postcode in en de reden van hun afwezigheid. De melding wordt direct in Magister geplaatst, zodat docenten en studieloopbaanbegeleiders kunnen zien wie zich heeft afgemeld. We hebben de webpagina breed gecommuniceerd. Binnen korte tijd maakte de helft van de studenten er al gebruik van. Ze begrijpen prima hoe het werkt. Ouders vinden het vooralsnog makkelijker om te bellen. Maar hopelijk verandert dat nog in de toekomst.”

Het resultaat

“We kregen de kritiek dat afmelden zo wel erg laagdrempelig is geworden en dat klopt ook. Maar elke student heeft een studieloopbaanbegeleider die alle afwezigheidsmeldingen in Magister ziet en kan acteren op verzuim. We denken erover om in de toekomst meer ICT-toepassingen te implementeren. Contact met collega’s, ouders en studenten die in het buitenland stage lopen zou slimmer kunnen. Met behulp van Skype Meeting Broadcast is het bijvoorbeeld mogelijkheid de praktijk in het theorielokaal te introduceren. Er valt nog een wereld te winnen.”

Wat

Magister-integratie
Magister-integratie
Magister-integratie
Meer weten over Magister-integratie?